Over ons

Kiwanis Sint-Oedenrode Rooi is opgericht in 2007 na enkele jaren te hebben gedraaid onder de vlag van onze 'moederclub' Kiwanis Uden Veghel. Onze club is opgericht door enkele bevriende Rooienaren die in Sint-Oedenrode iets wilden betekenen voor de maatschappij. En dan specifiek voor de Rooise kinderen. De keuze voor Kiwanis was hierdoor snel gemaakt aangezien Kiwanis proberen met name voor kinderen een positieve bijdrage te leveren.

Het doel van onze club is natuurlijk om iets te betekenen voor kinderen. Maar daarnaast willen we ook iets voor elkaar betekenen. We streven dan ook naar een club met leden die een zo divers mogelijke achtergrond hebben. Zo kunnen we elkaar aanvullen en van elkaar leren. Onze komen uit Sint-Oedenrode of hebben een duidelijke band met Sint-Oedenrode. De leeftijd van onze leden varieert tussen 40 en 70. Wat ons bindt is onze passie voor ons mooie dorp Sint-Oedenrode. Onze club bestaat louter uit mannen.

Onze club kenmerkt zich door de ongedwongen en informele sfeer. Twee avonden per maand komen we bij elkaar. Op de 2e woensdag van de maand is dat een dineravond in restaurant Wollerich. Onder het genot van een heerlijk diner worden serieuze en minder serieuze onderwerpen besproken. Altijd met een vaste vergaderagenda. En meestal volgt later op de avond de bespreking van een onderwerp dat een van onze leden voorbereidt. Op de 4e woensdagavond van de maand ontmoeten we elkaar voor een activiteit. Dat kan cultureel zijn, maar het kan ook betekenen dat we zelf de handen uit de mouwen steken.